Cseszneki vár (500 m)

/
/
Cseszneki vár (500 m)

Cseszneki vár (500 m)

A vár a tatárjárás után épült, a XV. században alakították többszörös védelmi vonallal biztosított, gótikus lovagvárrá és élte virágkorát. A Rákóczi-szabadságharc idején a kurucok foglalták el, majd miután az Esterházyak tulajdonába került, egy kényelmes, barokk stílusú kastéllyá alakították, amelyet a 19. század elején földrengés, majd egy villámcsapásból bekövetkezett tűzvész tett lakhatatlanná. 

Az újonnan épült, modern fogadóépületben találjuk a kasszát és a mosdókat. Már innen csodálatos látványt nyújtanak a mészkősziklával egybeépült hatalmas romok. Az alsóvárba vezető úton információs tablókon ismerhetjük meg a vár történetét. Először az alsóvár széles, lapos térségére érünk, innen lépcsőkön megyünk fel a vár magját képező, és legjobban megőrződött falak közé, a felsővárba. A kilátás fantasztikus a Bakony erdőségeire, a mélyben fekvő falura. Különösen érdekes a különálló, négyzetes torony is, melynek felső részéből, sündisznóként állnak ki a fagerendák. 

Nyitvatartás:

Március – Október: Kedd – Vasárnap: 10.00 – 18.00, Hétfő: szünnap

November – Február: Kedd – Vasárnap: 10.00 – 17.00, Hétfő: szünnap

ÁRKALKULÁCIÓ & FOGLALÁS

Állítsa össze egyedi ajánlatát! Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, pár lépésben, alig 2 perc alatt!

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!