Herendi Porcelanium (39 km)

/
/
Herendi Porcelanium (39 km)

Herendi Porcelanium (39 km)

Herend, a világhírű Porcelánmanufaktúrának otthont adó kisváros fő attrakciója az impozáns Porcelanium Látogatóközpont, ahol a látogatók szórakozva, ám mégis mélységeiben ismerhetik meg a világhírű luxusporcelán készítésének hátterét.

A Herendi Porcelánmanufaktúra küldetése — a minőségi, kézzel készített és festett porcelán előállításán túl ― ennek a különös szaktudást és tapasztalatot igénylő gyártási technológiának a népszerűsítése, az iparművészeti hagyományok őrzése és továbbadása.

A Minimanufaktúrában vetített 3D film egy rövid utazás a Herendi porcelán világába, majd a technológiai bemutatótermekben a szakma tapasztalt mesterei élőben mutatják meg munkájukat. Aki pedig – ha csak egy rövid időre – maga is porcelánkészítő mesterré szeretne válni, kézbe foghatja a nyers porcelánmasszát vagy a festőecsetet, a műhelyek teret adnak az alkotásnak!

A látogatást követően az Apicius Étterem és Kávéház várja vendégeit. Az étteremben Herendi porcelánterítéken felszolgált ételkülönlegességek, míg a kávéházban többféle kávé- és teakülönlegesség közül lehet választani.

A Porcelanium Látogatóközpontban kapott helyet a Viktória Márkabolt is, ahol lehetőség kínálkozik a különleges Herendi porcelántárgyak vásárlására.

A látogatóközponttal átellenben található a Porcelánművészeti Múzeum: a későklasszicista műemléképület falai között sétálva a gyűjteményes kiállítás anyagából ismerhetik meg az érdeklődők a Manufaktúra fejlődéstörténetét.

ÁRKALKULÁCIÓ & FOGLALÁS

Állítsa össze egyedi ajánlatát! Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, pár lépésben, alig 2 perc alatt!

Ajánlatkérés

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!