A Cseszneki vár


A Cseszneki vár Magyarország leglátványosabb, legszebb várromjai közé tartozik, ahonnan a látogatóknak csodálatos kilátásban lehet részük a Bakonyra.

A Cseszneki vár

A vár a tatárjárás után épült, a XV. században alakították többszörös védelmi vonallal biztosított, gótikus lovagvárrá és élte virágkorát. A Rákóczi-szabadságharc idején a kurucok foglalták el, majd miután az Esterházyak tulajdonába került, egy kényelmes, barokk stílusú kastéllyá alakították, amelyet a 19. század elején földrengés, majd egy villámcsapásból bekövetkezett tűzvész tett lakhatatlanná. A vár nyitvatartási időben, kedd - vasárnap: 10:00 - 18:00 között látogatható.

Gyalogtúrázás a Magas Bakonyban


Végeérhetetlen mennyiségű kiránduló útvonalat találhatunk, bármerre is indulunk el. A bükkösök oldalában és a szurdokok mélyén mindenfelé turista útvonalak kanyarognak, ahol a kisgyermekes családok, az idősebbek és a profi túrázók is megtalálják a nekik megfelelőt. Az élmény páratlan: csodálatos kilátás a völgyekre, a virágos rétekre, a cseszneki várra, tisztavizű patakok és az élénkzöld bakonyi természet mindenfelé. A túra útvonalakról tájékoztatást, valamint turista térképet Vendégházunkban biztosítunk.

Cuha vadregényes szurdoka

Cuha vadregényes szurdoka

A Cuha völgy kedvelt turistacélpont. A környéken sokféle gyalog- és biciklitúra-lehetőséggel találkozhatunk.

Szurdokok mélyén

Szurdokok mélyén

Ördög-árok, Kő-árok, Kőmosó-szurdok. A mélyen bevágódott árkokban, szurdokokban igen gazdag Bakony három csodaszép völgyét találjuk.

Az Ördög-árok szurdoka

Az Ördög-árok szurdoka

Zirc és Csesznek közelében hosszú szurdoktúrára ad lehetőséget az Ördög-árok. A szűk, sziklás völgyben nyers mészkőfalak, mohos kőgörgetegek és biztosítással felszerelt sziklalépcsők teszik kalandossá az előrejutást

A “bakonyi Gyilkos-tó” és Hubertlak titkai

A “bakonyi Gyilkos-tó” és Hubertlak titkai

Rövid, látványos, kisebb gyerekekkel is kényelmesen teljesíthető túra Hubertlakra, ahol a különleges látványt nyújtó tavacska mellett egy háromszintes kastéllyal és a vadászok védőszentjének legendájával is megismerkedünk.

Római fürdő vízesés

Római fürdő vízesés

Az emberi és a geológiai múlt emlékei is megelevenednek ezen a könnyű, erdei sétának beillő körtúrán, ami a Bakony nevezetes helyszínét, a Gaja patak egyik szurdokát járja be. Az útvonal kevéske szintemelkedéssel és rövid távjával családoknak is ideális.

Kerékpáros túrázás a Magas Bakonyban


Ajánljuk szállásunkat a kerékpáros túrázóknak, mert itt mindenki megtalálja a saját felkészültségének megfelelő útvonalakat a falvakban és hegyoldalakban egyaránt. A családbarát biciklizési lehetőségektől kezdve az érdekes tereputakig minden fajta nyomvonal elérhető Vendégházunk környékén.

A püspökök útján Pannonhalmától Veszprémig

A püspökök útján Pannonhalmától Veszprémig

A Vendégházunktól néhány száz méterre Bakonyszentkirályon lehet bekapcsolódni a Pannonhalmáról induló és Zircen keresztül Veszprémig tartó biciklis túraútvonalba

Erdőmélyi bringatúra az Öreg-Bakonyban

Erdőmélyi bringatúra az Öreg-Bakonyban

A Vendégháztól néhány kilométerre lévő Vinyéről induló, zömében csendes erdei kerékpárutakon haladó, veszélyes emelkedőket meglepő módon alig tartalmazó körtúra az országszerte erdőiről híres, legendás Öreg-Bakony

További programlehetőségek


Pannon Csillagda

Pannon Csillagda

Bakonybélen található Pannon Csillagda Magyarország első számú, komplex csillagászati ismeretterjesztő élménycentruma.

Pannonhalmi Bencés Főapátság

Pannonhalmi Bencés Főapátság

A Főapátság Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja, a térség egyik leglátogatottabb célpontjának számít.

Via Ferrata a Bakonyban

Via Ferrata a Bakonyban

Kaland, kihívás a magasban, de tudni kell, hogy biztonsági felszerelés nélkül tilos a mászás, és azt ajánljuk - a kezdőknek különösen - hogy képzett túravezető nélkül semmiképpen se induljanak neki a mászásnak!

Élmény és kalandparkok a Bakonyban

Élmény és kalandparkok a Bakonyban

A Vendégháztól 10 km-re, Bakonyszentlászlón található Szent László Kalandpark vadregényes erdők ölén várja a kikapcsolódni vágyókat

Tési szélmalmok és kovácsműhely

Tési szélmalmok és kovácsműhely

Tés határában az ősök az élénk bakonyi szeleket fogták be a szélmalmok vitorláiba. A Helt- és az Ozi-féle szélmalmok a Táncsics utca 16. és 32. számú porták kertjeinek végében állnak.

Bakonybél Szent Mauríciusz Monostor

Bakonybél Szent Mauríciusz Monostor

A Bakonybélen festői völgyében meghúzódó kis kolostorban immár ezer éve, 1018 óta élnek bencés szerzetesek.

Eplényi Síaréna

Eplényi Síaréna

A Vendégháztól 20 km-re lévő Eplényben, ahol az Intersport Síaréna változatos, 7984 méter hosszú pályarendszerén 16 különböző útvonalon lehet hódolni a téli sportoknak, található Magyarország első 4 üléses felvonója, az Audi Sport felvonó.Tovább a túra oldalára >

Eplényi Kalandhegy

Eplényi Kalandhegy

Az eplényi Kalandhegyen a nyáron libegőként üzemelő Audi E-tron 4 üléses felvonó 20-25 perc alatt juttatja fel a hegytetőn álló, gyönyörű panorámát nyújtó Ámos hegyi kilátóhoz az utazókat, akik megérkezésüket követően a mezítlábas ösvényt is kipróbálhatják. Egy gyönyörű családbarát erdei kalandösvényen lehet visszasétálni a libegő aljához, ahol ugrálóvár, trambulin, mászófal várja a kis kalandkeresőket.Tovább a túra oldalára >